International Wood SupplyOver ons

 

Wij zijn uw groothandel in tropisch hardhout.

Over ons.

  •  Wij zijn een jong dynamisch bedrijf dat tropisch hardhout importeert vanuit Latijns-Amerika gevestigd in Rotterdam en verzorgen vele tropische hardhoutsoorten.
  • Wij importeren de beste kwaliteit tropisch hardhout op maat en naar wens.
  • Deuren, Tafelbladen, Trappen, Trapleuningen. Noem het maar op en wij leveren!

Vanaf het begin.

Hoe wij zijn begonnen.
Mijn (schoon) vader heeft al lange tijd een meubel bedrijf in Suriname, hier verwerkt hij hout tot eindproduct en verkoopt het door aan particulieren maar ook aan bedrijven.
Ik ben zo ook geïnspireerd geraakt om mijn eigen concept uit te werken, en mijn droom te verwezenlijken. Wij hebben de nodige mensen weten te benaderen om een goede samenwerking te realiseren en hierdoor een goede zakelijke imperium op kunnen bouwen.
Het heeft lang geduurd maar we zijn nu een erkent supplier van tropisch (hard)hout. We leveren aan distributeurs maar ook handelaren, en tussen handelaren. Wij willen ons netwerk op deze manier ook verbreden.
Het proces begint bij de bomen met het type hout wat gevraagd word. Zo worden de bomen omgezaagd hierna komen de bomen bij een houtzagerij, en worden deze van de bast ontdaan, dit noemen ze scheren van de bomen.
Als de stammen dan gaaf zijn worden deze op maat gezaagd. In het hout-verwerkingsbedrijf van een van mijn contacten worden de bomen tot eindproduct verwerkt.
Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit hout garanderen, omdat alle planken/ vlonders/balken zorgvuldig uitgesorteert worden.
Vervolgens maken we de pakketten klaar voor onze afnemers.
Ons hout word door verschillende partijen gekeurd door S.B.B en L.V.V Stichting BobBeheer en Landbouw, veeteeld en visserij.
Deze keuringen worden allemaal formeel gedaan, en zijn voorzien van certificatie.
U krijgt dan ook op verzoek een kopie van de originele keurings certificaten van het hout.

Vragen?

Stel ze hier

Adres

Moerkerkestraat 144 A

3081RZ Rotterdam

Contact

0628265076
info@internationalwoodsupply.com

K.V.K : 88165884

Btw nr. : NL004550202B06